Over Ons

Sinds de oprichting van ons laboratorium in 1984 werken wij op ambachtelijke wijze. Onze tandtechnici deden bijna alles met de hand. Denk hierbij aan het handmatig modelleren, gieten en omzetten naar edelmetaal, of kunststof om een werkstuk te maken. De werkstukken worden altijd met de grootste zorg en kwaliteit gemaakt, toen en nu. Door de jaren heen is er veel veranderd in de tandtechniek. Zo wordt er meer en meer gebruik gemaakt van hightech apparatuur. Een voorbeeld hiervan is ons CAD-CAM systeem. Hiermee kunnen we nog nauwkeuriger en sneller werkstukken maken. U als tandarts levert een afdruk van het gebit bij ons aan. Wij digitaliseren en verwerken deze. Ook kan een mondscan met de CAD-CAM worden geïmporteerd. Op het beeldscherm kan nu een virtueel ontwerp gemaakt worden. Wij zijn een van de weinige laboratoria die hiermee werken.

Maatwerk
De mogelijkheden van Quintadent zorgen ervoor dat we veel werkzaamheden kunnen verrichten. Daarbij kunt u als tandarts met ons samenwerken om uw patiënten de perfecte implantaten, gebits- of tandprotheses en facings kunt bieden. We leveren maatwerk en kunnen snel inspelen op de wensen van u en uw patiënten.

Kleinschalig en specialistisch
Wij met een klein en specialistisch team. Het voordeel hiervan is dat wij snel kunnen schakelen en korte communicatielijnen hebben. Handig voor u als tandarts maar ook voor collegae laboratoriums.